ITALIENSK PIZZABUNN

 

IMG_9161

Denne oppskriften har ikke sviktet meg en eneste gang!
Bruker den samme hver eneste gang jeg lager pizza:)
Oppskrift rett fra hjertet i Italia!

Oppskriften er fra den Italienske mesterkokken Gennaro Contaldo
Trykker dere på navnet hans kommer dere rett til videoen hvor han viser steg for steg.


Til 3-4 tynne italienske pizzaer trenger du :

  • 500 g Hvetemel (ca 7-7,5 dl)
  • 1 ts Havsalt
  • 7 g Tørrgjær ( ca 3 ts)
  • 325 ml godt lunket vann, 37 grader c.

Gjør slik :
1.  Bland mel og salt i en bolle.
2. Bland vann og gjær i en annen bolle og la stå ca 3-4 minutt for å sette fart på gjæren, bland så alt sammen. Elt godt i 10-12 minutter. Jeg bruker kjøkkenmaskin!
3. Dekk med plastfilm og sett til heving et lunt sted til dobbel størrelse, eller 1-2 timer om du har tid.


(Eller : Form til fire runde boller som på bildet og legg på godt melet stekeplate og dekk med plastfilm. Ved denne metoden får du fire like store perfekte pizzabunner å kjevle ut.)  

4. Ha den ferdighevet deigen over på kjøkkenbenken strødd med mel og del i 3 eller 4. Form til like store boller og kjevle ut så tynne som du klarer. Oppskriften passer også som en pizza i langpanne!

IMG_8089

Ha på ønsket fyll å husk og ikke ha for mye på.  Italienerene liker å holde det enkelt  😉

Stek på nederste rille på 220-250 grader i ca 6-8 minutt til skorpen er sprø og har gyllen farge.
Forstek pizzabunnen 3-4 minutter uten fyll først om du ønsker skikkelig sprø bunn!

Lager du pizza i langpanne må den stekes i 15-20 minutter.

Boun Appetit 😉

3 kommentarer om “ITALIENSK PIZZABUNN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s